Årets ferie sydpå

Du er ret træt af at være hende, der hele tiden skal løse konflikterne imellem jeres børn. De sidder på sædet bag ved jer. I hver sin stol. Alligevel kan de formå at sparke hinanden. Og du er træt af at høre på deres skrig og skrål. Du forstår godt, at de er trætte og sultne. Men du bliver nødt til at bede dem om at være lidt tålmodige. I er næsten fremme ved jeres første mål: Ferielejligheden i Harzen. I skal kun overnatte der en enkelt nat. I morgen går det videre. I skal ned til den nordlige del af Adriaterhavskysten, hvorfra I så skal køre imod Kroatien. Det er nemlig der, I skal holde ferien i år.

Den anden side af Adriaterhavet

På den ’forkerte’ side af Adriaterhavet. I har fundet et skønt logi i Kroatien. På Istrien. Det var ikke nemt at finde ferieboliger i Kroatien. Der må være stor efterspørgsel på dem, eller der må være mangel på dem i forhold efterspørgslen. Du søgte efter dem på forskellige sites. Men du fandt ikke helt, hvad du ledte efter: En feriebolig med adgang til strand og badefaciliteter. Du fandt dog en ferielejlighed på Hotel Well, som så ganske fornuftig ud. Men da du fandt ud af, at Hotel Well ikke ligger ved kysten, så afviste du på forhånd den mulighed. Og det var måske forkert af dig at gøre det. Hotel Well tilbyder nemlig ret gode priser og høj kvalitet. Og selv om det er ferieboliger i Krapina-Zagorje, som ligger inde i landet, så er afstanden til havet og den kroatiske side af Adriaterhavskysten ikke så lang, at I ikke kan få nogle gode oplevelser ved havet.

Måske leje feriehus i Østrig?

Men du tog din beslutning. Og nu leder du efter adressen på den første feriebolig, som I fandt. Det er ikke sjovt med to trætte børn på bagsædet. Egentligt ville du ønske, at I havde haft fornuft nok til også at booke en feriebolig – bare for en enkelt nat og dag – i Østrig. Måske en feriebolig i Salzburgerland, så I kunne få en dag med afslapning og restituering. Det her med at køre og sidde i en bil i mange timer er godt nok ikke altid sjovt. Men den fornuft havde I ikke – desværre. Men det er en erfaring, som du vil huske og som du vil kunne drage nytte af til næste år, hvor I måske gerne vil endnu længere væk fra Danmark. Det kan I ikke vide endnu. I år handler det om, at I skal udforske Kroatien.

Skiferien er tættere på nu

Du har fundet adressen på ferieboligen her i Harzen frem. Taster den ind på GPS’en, som selvfølgelig ikke kan finde adressen. Du bliver rasende. Beder din mand om at standse bilen ved det nærmeste fastfood-sted. Og her får du købt læskedrikke og fastfood til alle. Du får også at vide, hvor adressen du leder efter er. En venlig mand viste jer vej, da han alligevel skulle samme vej. I er fremme. Du ånder lettet op, da I lukker jer ind i ferieboligen. Den er skøn. I morgen starter feriens næste eventyr. Lige nu skal ungerne bare spises af med burgers og pommes frites. Og du er allerede godt i gang tankemæssigt med at finde på ideer til skiferie 2024 – men det må lige vente lidt endnu!