Båden skulle på land

Så blev det atter vinter, og min båd skulle på land. Jeg hader denne tid på året, for så ved jeg, at der går 6 måneder, før jeg igen kan komme ud og sejle. Jeg har sejlet med min far, siden jeg var 3 år gammel, så det ligger i blodet.

Min far lærte mig, at der er 3 punkter, jeg skal have styr på i forbindelse med en båd. Har jeg ikke styr på de 3 punkter, så bør jeg ikke sejle, og sådan er det, sagde han. De 3 punkter er:

  1. Bådforsikring
  2. Redningsveste
  3. Bådpresenning

Bådforsikring

Det siger sig selv, at det er helt tåbeligt ikke at have sin båd forsikret. Faktisk er det ikke bare tåbeligt, det er endda lovpligtigt med en ansvarsforsikring. Den lovpligtige bådforsikring gælder mindre fartøjer som speedbåde, jetski osv.

Det har dog ikke altid været lovpligtigt at have sin båd forsikret, men det har altid været dumt ikke at have det! Forvolder du skade mon andre personer eller deres ting, så skal du selv betale af egen lomme. Der er ingen forsikring til at dække skaderne eller erstatningen, hvis ikke du har en ansvarsforsikring.

Redningsveste

Ja, det burde også sige sig selv, hvorfor man bør have redningsveste ombord på sin båd. Der er vel ingen mennesker, der ønsker at lide druknedøden! Den værste måde at dø på er vel at drukne, kunne jeg forestille mig.

Det er ligeledes lovpligtigt at have det samme antal redningsveste ombord, som der er personer. Du kan enten blive straffet med bøde eller hæfte, hvis ikke du overholder lovgivningen på dette punkt.

Jeg har vel cirka 10 redningsveste liggende i min båd, og der er kun plads til 8 personer, så jeg er på den sikre side. Du kan både købe oppustelige redningsveste og fastveste, men de er lige sikre at bære.

Bådpresenning

Bådpresenningen er det eneste punkt, som ikke er lovpligtigt, men den er nærmest uundværlig. En bådpresenning kaldes også for et bådovertræk, og det er i bund og grund blot et dækken, som både er billigt og praktisk.

Bådpresenningen er praktisk, fordi det beskytter båden mod vind og vejr. Hvad enten din båd ligger i vandet eller den er kommet på land, så bør du beskytte den med et bådcover. Det er altså værd at have in mente, at en presenning til båd blot koster 200 kr.

Kilde: REDNINGSVEST-NU.DK