Indkøb til barn og badeværelse

Min kommende kone er gravid, og derfor har vi besluttet os for at gifte os. Vi vil ikke have et stort og flot bryllup, men nøjes med at blive viet på rådhuset og så holde en lille, beskeden fest for den nærmeste familie. For ret beset er der ingen af os, der anser vielsen for en kæmpestor begivenhed, for vi har jo boet sammen i snart fem år og ejer vores hus i fællesskab, så vi føler os egentlig lige meget bundet til hinanden, hvad enten vi har papir på det eller ej.

Men nu skal vi altså have vores første barn, som vi har arbejdet ihærdigt på at få skabt gennem det seneste års tid. Nu er det lykkedes, og vi glæder os helt fantastisk til barnet, hvis køn vi har afvist at få at vide efter de obligatoriske scanninger. Vi ønsker os en dreng og en pige lige meget, så hvad det er, går vi ikke op i.

Pudsigt nok går min kone stort set ikke op i sit kommende bryllup. Det er det nok ikke rigtigt tid eller overskud til, for hun bruger en hulens masse tid på at snakke om og kigge på babyudstyr af enhver art. I mit stille sind fryder jeg mig over, at vi er enige om ikke at holde et stort og dyrt bryllup, for jeg kan godt fornemme, at det bliver en ganske bekostelig affære at få vores første barn.

Heldigvis har vi ganske god plads i vores hus, og vi har også besluttet, hvilket værelse vores førstefødte skal have. Det bliver værelset lige overfor vores soveværelse, for så kan vi holde dørene åbne, så vi kan høre, hvis den lille vågner om natten. I den første tid skal babyen selvfølgelig sove inde hos os, men senere er det nu rart for alle parter, at barnet sover i sit eget værelse så tidligt som muligt.

Min kone er i fuld gang med at designe det perfekte interiør til børneværelse. Jeg har travlt med at advare hende, for hun har en klar tendens til at gøre det temmelig feminint, og det er jo ikke smart, hvis det bliver en dreng, hun føder. Det er hun heldigvis enig i, så hun har ændret på nogle af sine planer med hensyn til farver. Og bliver det en dreng, skal han helt klart have en motionscykel på sit værelse!

Vi skal bygge nyt badeværelse

Vi har besluttet, at vi benytter lejlighedne til at udføre et projekt, vi har skudt foran os et stykke tid: Nyt badeværelse! Og vi er enige om, at det skal være eksklusivt, så vi virkelig kan nyde det rum. Det skal være med GROHE armaturer, og vi vil ikke spare på keramikken heller!

Faktisk har vi bestemt, at vi vil have et væghængt toilet som disse: https://www.elvvs.dk/c/toiletter-vaeghaengte-6239/ 

Fidusen er, at man så har selve cisternen inde i væggen, og det sparer jo plads og ser godt ud samtidig.

Hun bruger også masser af tid på at kigge på babytøj både i diverse kataloger og på nettet. Når jeg skal være ærlig, er det ikke så meget tøjet, jeg går op i, så det lader jeg hende om. Heldigvis har hun den indstilling, at små babyer ikke absolut skal være klædt i lyserødt eller lyseblåt alt efter kønnet. Hun er mere til hvidt samt nogle klare, stærke farver. Det passer mig ganske glimrende, og det er jo i øvrigt også begrænset, hvor meget man behøver at købe af tøj før fødslen.

Men et enkelt større indkøb har min kone helt valgt at overlade til mig, så jeg er gået i gang med at kigge på barnevogne, for sådan en er vi nødt til have klar helt fra starten, så den lille kan komme ud at sove i friske luft. Måske er det værd også lige at læse denne artikel om børnetøj?