Bæredygtig med Lean

Nu har vores chef endelig fattet, at vi også kan være med til at gøre noget for at beskytte miljøet. Det har taget meget lang tid for ham at fatte, at vi kan gøre en forskel. Men heldigvis er det sket nu. Han har på en eller anden måde forstået, at hvis vi ikke gør noget, så sker der ingenting. Det er jo fint.

Jeg skal lede

Men det betyder, at jeg skal være en af de ledende figurer i den proces, som vi nu skal ind i. Jeg skal nemlig være med til at vise alle medarbejdere, hvordan vi kan blive bæredygtige her i virksomheden. Der for skal jeg i næste måned på et Lean kursus hos https://leanakademiet.dk/ , der handler om bæredygtighed. Det bliver sådan set spændende. Jeg var med på et introduktionskursus til Lean sidste år, og det var meget inspirerende.

Noget af et ansvar

Men jeg må da også sige, at det er noget af et ansvar at få lagt på sine skuldre. Sådan at skulle vejlede og være foregangsmand/kvinde. Det er en ny rolle for mig. Og da jeg altid har haft det her ’den gode elev-syndrom’, så bliver det lige pludseligt en stor udfordring for mig. Jeg vil jo helst gøre alt perfekt. Og jeg ved af erfaring, at perfektion kan man ikke altid opnå, når der er mange mennesker involveret.

Min mand støtter mig

Min mand siger, at jeg bare skal tage det roligt og lægge mine ambitioner lidt lavere end jeg egentlig vil, så skal det nok gå godt. Han er sød. Han er god til at motivere mig og få mig til at slappe af. Og jeg ved godt, at han har ret: Hvis jeg ikke var så ambitiøs, så ville livet være nemmere for mig. Som han siger: De der Lean kurser kan lære dig meget, fordi du bliver indsluset i en tankegang, som du skal give videre til dine kollegaer.