Bakterier på hoteller

Jeg har netop bestilt en rejse til Thailand og var så heldig at få billige flybilletter til Thailand på rejsepriser.dk. Jeg er ikke som sådan bange for bakterier – ikke mere end man burde være – men vidste du, at dit hotelværelse kan være den rene bakteriebombe? Nu er der jo forskel på standarden af værelser og rengøring generelt, men uanset hvad er der masser af bakterier på et hotelværelse, og de kan gøre dig syg og ødelægge din ferie.

Hvad kan du så selv gøre? Der er faktisk nogle ret enkle ting, du kan gøre, for at minimere risikoen for bakterier. Her er nogle forslag:

Mange hoteller har et sengetæppe over sengen. Disse bliver ikke vasket efter hver gæst, men blot lagt over det rene sengetøj. Flere hoteller er begyndt at bruge et overtræk over sengetæppet, som bliver vasket hver gang. Bed om ved din reservation at du får et renvasket sengetæppe – eller fjern det fra sengen.

Du kan også medbringe antibakterielle renseservietter og tørre de ting af, som oftest bliver brugt – fjernebetjening, telefon, dørhåndtag etc.

Sørg for rigelig frisk luft i værelset, så gør det til en vane, når du ankommer til et hotel, at åbne vinduet og lufte ud.

Brug ikke de glas, der er stillet frem, men brug dem i plastic, der er pakket ind – hvis de ikke er der, så vask glassene, før du bruger dem.

Hvad angår puder, så er der tit ekstra puder i et skab. Disse er mere rene end dem, der er brugt på sengen, så skift dem ud.

Bruger du isspanden, så er det også en god ide at vaske den inden. Du ved ikke, hvad den er blevet brugt til inden.

Hav en god og sund rejse!