Brusevæg eller brusedør

Nu har du endelig fået købt dit eget. Din lejlighed. Med alle de ansvar og forpligtigelser, som ejerskab af en bolig medfører. Du har ikke helt overblik over alt det der med skat, honorarer og afgifter, der skal betales. Handelen gik igennem i sidste måned. Så der er stadig noget papirarbejde, som skal færdiggøres. Det tager din advokat sig af. Du behøver ikke at tænke på det. Nej, du kan koncentrere dig om at få gjort din nye bolig totalt lækker. Det har hele tiden været din plan at ’opgradere’ lejligheden: Nye vinduer, energibesparende elementer overalt – og naturligvis alt i godt og moderne design.

Badeværelset

Badeværelset er lidt problematisk. Du har fået lagt gulvvarme ind i det. Det var lidt af et mas for elektrikeren og dem, der lagde den nye gulvbelægning på. Men de kom igennem opgaven. Mureren bandede også en del over, at der skulle sættes en ny toiletkumme op. Men du ignorerede hans argumenter. Det er dig, der betaler. Han udførte opgaven pænt. Nu står du så og skylder ham et svar: Skal der sættes en brusevæg op eller skal han bygge en niche? Du har det sådan, at en niche er det, du føler dig bekendt med – og det er moderne.

Brusevæg lavet af glas

Men hans argumenter for at med en brusevæg af glas, får du mere lys ind, når du tager brusebadet om morgenen, kan du altså ikke helt ignorere. Han har ret. Og du kan godt se, at det vil være det fornuftigste at gøre: Sætte en brusevæg op der, hvor du ville have lavet en bruseniche, vil sikre, at du får et dejligt bad – hver morgen – og at du ikke bruger tid på at famle rundt efter bodylotion og sæbe, fordi der er mørkt i nichen. Du beder mureren om at tage de nødvendige mål til en brusevæg. Det er din beslutning at følge hans råd.

Ligesom alle andre, så vil du og jeg også gerne gøre noget godt for vores bolig. Vi vil gerne modernisere den. Vi vil også lave forbedringer i den, så den ikke mister værdi. Tværtimod. Mange af os har set, at vores bolig er steget i værdi, fordi vi har vedligeholdt den og løbende har lavet nødvendige forbedringer.

Lettere fanatiske med indretningen

Nogle af os kan næsten blive helt fanatiske, når det handler om forbedringer og tidssvarende løsninger i rum, der ellers kun tjener et formål. Fx badeværelset. Det er jo et rum, som alle ved, vi skal passe godt på med. Det er et rum, der er fugtigt. Kravene til god hygiejne er høje. Men det er dine æstetiske krav også. Og de to ting går altså ikke helt hånd i hånd. De fleste har fået etableret en muret bruseniche i deres badeværelse. Det er smart nok. Det ser pænt ud. Og ja, det er da fornuftigt, at have et område i badeværelset, hvor du ved, at der måske er lidt mere fugtigt, end andre steder i rummet.

Brusedøre i tykt glas

Du ved, at der, hvor I bader, vil der være meget fugtigt. Og du ved, at hvis du ikke får tørret nichens vægge af, så kan der danne sig nogle grimme kalkpletter. Det, du ikke umiddelbart ser, er, at der også kan dannes mug i fugerne imellem de hvide mursten, som nichen blev bygget af. Mug er usundt! Så det skal du undgå. Og det kan du gøre ved at sætte brusedøre op i stedet for at bygge en bruseniche. Du kan få brusedøre, der er fremstillet af glas – og som har fået en behandling med et særligt middel, der holder kalk væk fra dem. Det, du skal gøre, er at købe to brusedøre og sætte dem vinkelret på væggene i et af badeværelsets hjørner – og så har du en fin bruseniche, hvor du også kan se, hvor du satte din shampoo.