Callcenter i Malaga

I går kom din datter hjem. Hun var glad. Havde fået en god karakter for den opgave, hun afleverede i sidste uge. Hun har et mål. Hun vil gerne læse medicin, når hun skal videre efter gymnasiet. Så det med de gode karakterer er altid godt. Du blev da også glad på hendes vegne. Du er selv læge og ser gerne, at hun følger i dine spor. Helt klart. Men hun sagde da også ved aftensbordet, at hun ikke vil starte på medicinstudiet lige efter sommerferien. Det vakte lidt løftede øjenbryn. Men det er hendes beslutning. Du spurgte hende derfor om, hvad hun vil i stedet for. Hun fortalte dig, at hun tager til Spanien i et år.

Job i Spanien

Hun har nemlig fundet et job i Sydspanien – i Malaga. Hun skal arbejde i et callcenter, hvor hun skal servicere danske kunder. Tanken huede dig bestemt ikke: Skal din datter arbejde i Sydspanien – i et callcenter – langt væk hjemmefra? I fik en lang diskussion, hvor hun argumenterede for, hvorfor hun skal have et job i Sydspanien. Hendes intelligente og søde måde at argumentere på fik dig til at indse, at hun har ret. Hvad var det så, hun sagde til dig, som fik dig til at gå med til, at hun skal til Spanien til sommer?

Lære at klare sig selv

For det første fortalte hun, at hun gerne vil lære at bo alene. Det vil jobbet i Sydspanien kunne hjælpe hende med. Hun vil også gerne lære at tale spansk meget bedre end hun allerede, kan. Det vil hendes job også kunne bidrage med. Selvom hun skal arbejde med det danske sprog, når hun er dernede, vil der være fritid, hvor hun skal møde og tale med spanske mennesker. Hun har tænkt sig at melde sig ind i den lokale svømmeklub for at møde jævnaldrende.

Derudover fortalte hun, at hun havde undersøgt sagerne meget grundigt. Der vil være forsikring. Hun vil få en rimelig løn. Måske ikke så meget som hun måske ville kunne få med et lignende job i Danmark. Men det vil være tilstrækkeligt til, at hun kan klare sig rimeligt godt.

I EU er det enkelt

Du spurgte hende, om hun nu var helt sikker i sin sag – angående det der med forsikring. Da hun så svarede, at der er regler, der gælder i hele EU, og at Spanien er et EU land, og at firmaet, som har givet hende jobbet i Sydspanien, er respekteret her i landet, så kunne du ligesom ikke finde nogen huller i hendes argumenter. Du gav hende derfor lov til at tage af sted uden at skulle tænke på, at du vil være bekymret for hende. For selvfølgelig vil du være bekymret. Hun er moden og intelligent. Men hun har ikke så meget erfaring.

Du skal ikke være bekymret for hende. Hendes nye job i Sydspanien vil hurtigt få hende på sine egne ben. Ingen vil forlange, at hun kan alt helt alene, lige når hun ankommer. Hendes arbejdsgiver vil hjælpe hende med at finde en god bolig. Og der vil selvfølgelig være støtte at hente fra hendes andre danske kollegaer, som allerede har været ansat i flere måneder.