Covid gav flere sommerhuse

Flere og flere mennesker har købt sommerhuse i løbet af de sidste år. Det startede med, at vi blev ramt af Covid. Vi kunne ikke rejse på sommerferie i udlandet. Så vi tog på sommerhusferie i Danmark. Og vi opdagede, hvor smukt her egentlig er – især om sommeren. Nogle af os holdt da også sommerhusferie i julen, dengang, hvor vi blev rådet til at bære maske, når vi dansede rundt om juletræet! Vi lærte at Danmark også er smuk på alle andre årstider. Den nye viden, de gode oplevelser, som vi fik i den danske natur, fik os til at ville eje et sommerhus.

Fra drøm til virkelighed

Og mange omsatte deres ønske til virkelighed: Vi købte et sommerhus. Men så fik vi ligesom lært, hvordan vi skal gebærde os og hvordan vi skal håndtere Covid. Vi blev vaccineret. Vi fik opbygget immunitet. Vi er begyndt at rejse til udlandet igen. Bare se, hvad der skete i mange lufthavne her i sommers: Dem, der arbejder nede ved bagagebælterne kunne simpelthen ikke følge med presset: De utroligt mange rejsende, der væltede ind i og ud af lufthavnene, fik ikke deres bagage med. De efterlod også sommerhuset herhjemme. Helt alene. Uden vedligeholdelse. Og det er jo noget, vi ofte glemmer at tænke på, når vi laver sådan en investering i en fritidsbolig: Vi glemmer at tænke på, at det er en livsstil at eje et sommerhus. Det skal vedligeholdes. Det kan godt være, at det er sjovt at iagttage små insekter og sommerfugle sammen med børnene i en eller to somre. Men det er altså ikke livet i et fritidshus. Livet i et fritidshus handler om, at det skal vedligeholdes. Der skal males. Der skal repareres. Der skal laves forbedringer. Vi har jo hele tiden nye krav til vores komfort og velbefindende.

Bygge helt nyt?

Nogle af os, der købte et fritidshus for nogle år siden, har ikke været helt forberedt på, at der er en del arbejde forbundet med det. Og ja, vi, der besluttede at rive det gamle ned, for at bygge et fritidshus på grunden, der er tidssvarende og komfortabelt, har måske lidt svært ved at leve op til de krav, som et fritidshus stiller til os. Det handler jo ikke kun om at få bygget fritidshuset. Det handler jo om, at det i virkeligheden er en investering, der skal passes.

Vi får nyt fritidshus nu

Så har du nu lige besluttet at bygge fritidshuset, der opfylder dine drømme om dejlige og fredelige dag sammen med familien, så skal du altså være klar over, at det forpligter dig. Det kan virkeligt godt tænkes, at det kan betale sig for dig at bygge et nyt fritidshus, fordi det gamle på grunden er så nedslidt og utidssvarende, at I ikke vil bo der. Det vil da også give dig nogle år, hvor du ikke skal tænke på vedligeholdelse og forbedringer. Men du skal vide, at der vil komme et tidspunkt, hvor du skal lave forbedringer. Det kan være, at du skal have nye vinduer i det. Men indtil videre, så skal du bare nyde, at du besluttede at bygge fritidshus på din smukke grund.