De bedste boligadvokater

Det skal da indrømmes, at jeg var lidt i tvivl, da jeg for godt fem år siden blev kontaktet af en af mine gamle studiekammerater fra jurastudiet på Københavns Universitet. Hans ærinde var, at han ville foreslå, at en gruppe af os fra afgangsholdet dengang indgik i et uformelt samarbejde, så vi kunne kontakte hinanden og trække på hinandens erfaringer på tværs af de specialer, vi hver især har som advokater.

Min tvivl hang lidt sammen med, at vi jo også er konkurrenter, men Jannick, som ringede til mig, understregede, at gruppen kun skulle bestå af folk, der ikke er geografisk tæt på hinanden og derfor ikke i særligt høj grad er konkurrenter.

Jeg valgte at gå med i gruppen, og jeg behøvede ikke spørge nogen kolleger, da jeg driver mit eget lille advokatfirma i en mindre provinsby i Jylland. Af samme grund er jeg jo ikke særlig specialiseret, idet mine kunder har brug for juridisk assistance i et meget bredt spektrum.

Et godt netværk

Siden har jeg bestemt ikke fortrudt, at jeg gik med i gruppen, og jeg tror egentlig, at jeg oftere trækker på de andres ekspertise, end de trækker på min.

For eksempel havde jeg så sent som i sidste uge et eksempel på en lidt problematisk ejendomshandel, der som udgangspunkt krævede, at jeg skulle grave mig langt ned i lovtekster for at finde den rigtige løsning. Da kom jeg i tanker om min tidligere studiekammerat, Mette, der i dag fungerer som boligadvokat i Slagelse her https://bjsj.dk/boligadvokat-slagelse/, og jeg ved, at hun har masser af erfaring med ejendomshandler, da hun stort set aldrig beskæftiger sig med andet.

Og ganske rigtigt. Mette kun straks udpege den retning, jeg skulle arbejde i, og jeg er sikker på, hun sparede mig for flere timers arbejde med at studere lovtekster og tidligere domme i lignende sager.

Tilsvarende havde en af de andre i vores gruppe gavn af min viden for et par uger siden. Han ringede og spurgte mig til råds i en noget kompliceret skilsmissesag, der var havnet på hans bord. Heldigvis kunne jeg hjælpe ham, for i mit daglige virke er jeg først og fremmest familieadvokat, idet de få store virksomheder i det område, hvor jeg virker, bruger større advokatfirmaer som deres faste, juridiske assistance.

Derfor har jeg også jævnligt brug for en hjælpende hånd fra de andre i gruppen, når der dukker en sag op indenfor et felt, som jeg kun sjældent beskæftiger mig med. Det var også tilfældet for et par måneder siden, da en kunde her fra byen var løbet ind i en tvist omkring en hushandel og derfor bad mig assistere ham i sagen.

Gode boligadvokater

Jeg var selv i tvivl, men der er heldigvis flere erfarne og gode boligadvokater i vores gruppe, så et par opringninger senere havde jeg helt styr på, hvilke tidligere domme, der kunne danne præcedens i den aktuelle sag. Den blev behandlet i retten så sent som i forgårs, og til min kundes store tilfredshed fik vi uforbeholdent medhold i retten. Så jeg må i hvert fald sige, at jeg har stor gavn af samarbejdet i vores gruppe.