De store og smukke

Der er ingen tvivl om, at jeg var lidt skeptisk, da jeg for et lille halvt års tid siden ansatte Hanne som sælger i min forretning, som er en specialforretning med tøj i store størrelser til både mænd og kvinder.

Min skepsis havde bestemt ikke noget med Hannes kvalifikationer at gøre og endnu mindre med hendes fremtræden, for hun er en absolut nydelig og ganske tiltrækkende kvinde sidst i 30’erne. Nej, min skepsis gik på, om hun ville være den rette til at ekspedere kunder, som for de flestes vedkommende helt naturligt er svært overvægtige – ellers ville de nok ikke komme i min butik, for vores varer er stort set alle i størrelse XXXL og opefter.

Hanne havde tabt sig

Men ved ansættelsen lykkedes det Hanne at overbevise mig om, at hun bestemt havde let ved at sætte sig ind i den situation, vores kunder befinder sig i. Hun har selv indtil for få år siden haft store problemer med vægten og vejede på et tidspunkt tæt på 100 kg. Nu er hun nede på lige under 60 kg og er på ingen måde overvægtig.

Men Hanne har overbevist mig om, at hun er den helt rigtige til jobbet, og det er faktisk ligegyldigt, om at handler om tøj til store mænd ( Som det ses her: https://www.storedrenge.dk/ ) eller til kvinder, det handler om. Som kvinde er det nok nemmest for hende at sætte sig ind i de kvindelige kunders ønsker og behov, men jeg har faktisk flere gange oplevet mandlige kunder, der direkte beder om at blive ekspederet af Hanne, fordi de tidligere har oplevet, hvordan hun har en naturlig tilgang til hver enkelt kunde og en virkelig god evne til at finde de helt rigtige varer til den enkelte kunde.

I forrige uge fik vi en helt ny kollektion af jakker i store størrelser i forretningen. De var lidt specielle i designet, så jeg havde mine tvivl om, hvorvidt vi kunne få solgt de ret farvestrålende jakker. Men i løbet af ganske få dage havde Hanne faktisk fået solgt alle de 12 jakker, jeg havde bestilt hjem i første omgang, så jeg måtte i gang med at bestille nogle flere i samme dessin.

Rådgivning til store mennesker

Hanne har også en god evne til at rådgive sine kunder. Det oplevede jeg forleden, da en kvinde i meget stor størrelse kom ind i forretningen og spurgte, om vi havde leggings i store størrelser. Det har vi naturligvis, og Hanne fremviste nogle forskellige typer for den stærkt overvægtige kunde. Samtidig understregede Hanne, at kunden nok ville føle sig bedst tilpas, hvis hun brugte leggings sammen med en kjole eller nederdel og altså primært tog leggings på for at holde varmen.

Kunder smilede lidt og sagde i en venskabelig tone, at hun da aldrig kunne finde på at vise sin voluminøse bagdel frem i et par stramme leggings, uden at den var dækket til af noget mere løstsiddende.

Så den ekspedition endte med, at Hanne dels fik solgt to par leggings, dels en kjole og en nederdel, der hver især passede sammen med bukserne. Og det klædte faktisk kunden, for tøj til store kvinder kan ret beset også være smart.