Der skal fuges

I er lige flyttet sammen. I skal bo i en lille andelslejlighed, som din kærestes forældre har købt til ham. Det var et held, at I kunne få den – men sådan er det, når man kender nogen, der kender nogen. Der var ikke så meget frem og tilbage med forhandling om prisen. Din kærestes forældre købte den og nu skal I altså bo i den. Der er et lille badeværelse – med en lille bruseniche. Der er et køkken. Og så er der en stue og et værelse. Det er det hele. Men der skal gøres noget i lejligheden. Dels skal der males. Gammelt tapet skal først pilles ned. Der skal nye køkkenelementer i køkkenet, og så skal der altså sættes en ekstra ventilator op i badeværelset, så der virkeligt kan blive luftet ud.

Far er ret handy

Din far har været på besøg for at give jer nogle gode råd om, hvordan I skal gribe hele projektet an. Han ved jo, at I ikke har erfaring med at sætte en lille lejlighed i stand. Han har anbefalet, at I først starter med de besværlige rum: Køkkenet og badeværelset. Han har tjekket, at alt træværket i køkkenet er ok. Det er det. Der skal bare lige bruges en slibemaskine, så køkkenbordet kan blive flot igen. Lige nu er det meget ridset. En god gang voks bagefter vil sikre, at køkkenbordet forbliver flot. I badeværelset har han tjekket, hvor I kan slå et hul til den nye ventilator. Han har også givet jer telefonnummeret til den murer, som skal komme og sætte den i, så det bliver pænt.Han har en hel del erfaring fra sit eget hus og sommerhus faktisk.

Det med fugepistolen

Han har sagt, at I ikke skal røre ved en fugepistol. Det skal mureren nok sørge for – ellers bliver det ikke pænt. Og I vil hade at bruge ventilatoren, hvis I kan se fugemasse hver morgen. Din kæreste mener dog, at han godt kan håndtere en elektrisk fugepistol – og kan I spare lidt penge, så vil I da gerne det. Med hensyn til nedrivning af tapet, ja så er der ikke andet at gøre end at få fat i knofedtet og et par spartler. Og så er det bare at gå i gang. I vil sikkert finde skjulte små huller – og her får din kæreste lov til at prøve kræfter med en lille fugepistol, så de kan blive fyldt. Han skal bare huske at slibe efter – dog ikke med slibemaskinen – men med håndkraft og almindeligt sandpapir. Derefter er det bare noget med at gå ned til farvehandleren og vælge maling til væggene.

Et helt nyt skruetrækkersæt – tak

Din far giver jer en masse tips og gode råd. Han efterlader også en værktøjskasse, der indeholder almindeligt Stanley værktøj – blandt andet et splinternyt skruetrækkersæt, som I kan bruge til at spænde løse skruer efter med.
I får nok at lave, inden I kan føle, at I er rigtigt hjemme. Men modet er der og det første, der skal gøres, er naturligvis at få køkkenet og badeværelset sat i stand. Det vil tage et par dage, men klapper det med håndværkerne – mureren og elinstallatøren – så vil det gå hurtigt med resten.