Duer på loftet

Særligt i det indre København oplever man oftere og oftere at lofter er smurt ind i duelort. så de eneste skadedyr på loftet er ikke kun husmår og hvepsebo eller borebiller. I øjeblikket bliver mange lejligheder i København og Aarhus istandsat. Det betyder at man udnytter loftsrummet, for at få plads til flere dyre lejligheder. Mange gange ser man, at lofterne har været øde og ubeboede, og alligevel ikke helt … Specielt duer har let ved at få adgang til loftet , hvis man har glemt at lukke et vindue. Således har de haft frit spil til at bygge rede og lægge æg og aflevere duelort overalt på loftet.

Flyvende rotter

Duer kalder man også for de flyvende rotter. Det har noget med deres ekskrementer at gøre. Duelort er fuldstændig fyldt med bakterier og kan sprede mange sygdomme og andre skadedyr som duemider eller fuglemider. bor man i den øverste lejlighed under loftet, så kan man være sikker på at få disse ubudne gæster ind i sin stue og soveværelse. Insekterne kravler på vægge og lofter, og kan være meget svær at se. Det kaldes ikke for væggelus, selvom det var mest nærliggende at tro. Sengelus er et andet insekt, der lever af at suge blod. Specielt hoteller og andre feriesteder er hårdt plaget af væggelusene. nå men tilbage til duerne. Det kaldes fugletilhold, nå der sidder duer på bygningen. For at slippe af med dem er man nødt til at få sat en duesikring op.

Duesikringer

Denne sikring er en slags duepigge, som man sætter på tagrender og sålbænke, så duerne ikke kan lande og skide ned af bygningens facade. Tilsvinede facader pryder ikke. derfor ønsker mange husejere og lejere samt boligselskaber at gøre en ende på disse duer, der holder til og har slået sig ned på bygningen. Det er oftest i de store byer der er problemer med duer. Specielt hvis der ligger en havn i nærheden, som der gør i vejle og horsens. Her ser man mange fugle der flyver rundt. Sjovt nok er det også disse byer der er mest plaget er skadedyr. sikkert derfor findes der et godt skadedyrsfirma i Vejle, der er håndteret alle mulige skadedyr problemer.

I Esbjerg oplever man helt andre problemer, hvor de fleste græsplæner har haft besøg af en mosegris, der terroriserer store arealer. Har man lejlighed med altan, så er det klart, at de ikke er generende.  En wire sikrer, at der ikke kommer ubudne gæster i disse højder. Fuglelopper kan også stamme fra dette tilhold. Det giver smertefulde loppebid om natten i sengen, men også hele dagen, når man går rundt.