Dykkermaske eller svømmebrille?

De fleste af os har lært at svømme, dengang vi gik i skole. Og mange af os benytter da også muligheden for at komme på stranden, når vejret er til det. Endnu flere af os har sådan en ordning med at gå i svømmehallen for at få motion et par gange om ugen. Det kan være tidligt om morgenen, eller sent på eftermiddagen. Og ja, det er skønt og sundt at svømme. Men der er bare nogle ulemper ved at skulle svømme: I svømmehallen kan vi få røde øjne. Det har noget at gøre med, at der er en slags klor i vandet. Det kan bevirke, at vores øjne bliver røde, fordi de er lidt følsomme. På stranden: Sand i øjnene. Sand overalt. Især hvis der er lidt bølger, der hvirvler sandet op. Sand i øjnene kan være meget irriterende.

Svømmebriller

Vi kan dog gardere os imod røde øjne, som følge af det middel der bliver puttet i svømmehallens vand. Vi kan også gardere os imod sand i øjnene. Vi kan anskaffe os et par svømmebriller her. Nu er svømmebriller sådan set ikke beregnet til, at du skal kunne se noget meget tydeligt, når du har dem på i svømmehallen. De er fremstillet, så de beskytter dine øjne imod klor. Du kan selvfølgelig se ud af dem. Men du har lært at svømme i lige baner, så de er egentlig ikke nødvendige for dig, når du skal se, hvor din bane er. Svømmebriller kan også beskytte dig imod sand i vandet, så du ikke får ømme øjne. Men de er ikke så praktiske, netop fordi dit udsyn ikke er det bedste, når du bruger svømmebriller.

Dykkermasker eller dykkerbriller

Er det noget med at du vil se en masse på havbunden, imens du svømmer der ved stranden, så skal du hellere købe dig et par dykkerbriller – og eventuelt også en snorkel. Dykkerbriller eller dykkermasker har nemlig en meget stor rude, som du faktisk kan se ud af. Der er bare det ved dykkerbriller, at de ikke kun beskytter øjnene. De lukker altså også for, at du kan trække vejret med næsen. Dette gør svømmebriller ikke. Så hvis du vælger dykkerbriller, så skal du enten tage meget dybe indåndinger, eller også skal du lære at bruge en snorkel. Det er faktisk ikke så svært at bruge en snorkel. Det er bare noget, du lige skal vænne dig til. Du finder hurtigt teknikken. Og du skal ikke være bange. Du kan jo se.

Sådan bruges de bedst

Så for at gøre det helt klart: Efter min mening er det bedst at bruge svømmebriller i svømmehallen og dykkerbriller på stranden. Svømmebrillerne beskytter dine øjne fint. Dykkerbrillerne giver dig beskyttelse men også en unik oplevelse, hvis du også bruger snorkel. Sådan er det bare. Så du må selv vælge, hvad du vil anskaffe dig. Jeg vil sådan set anbefale, at du prøver dig frem. Du kan starte med svømmebrillerne. Prøv dem i svømmehallen og på stranden. Fungerer det for dig, så er det fint. Men måske vil du blive nysgerrig og forsøge dig med dykkerbrillerne på stranden også.