Erstatning til ofre

Du og din kammerat havde været på værtshus. I havde dog fået et par øller for mange. I var berusede, og da hende den lækre lige pludseligt dukkede op, var I i fyr og flamme. Der skulle danses. I skulle vise jer frem for hende. Og hvor endte det? Det endte med, at I blev smidt ud fra baren. Ejeren gad simpelthen ikke have, at I begyndte at genere de andre gæster. Så I måtte gå. På vejen hjem fulgtes i ad. Lige indtil din kammerat blev aggressiv. Han mente, at du havde trådt ind på et af hans felter, som du ikke burde have trådt ind på. Han nævnte en masse vrøvl om at stjæle kærester fra hinanden. Han slog dig. Sønder og sammen. Du forstod det faktisk ikke. I hvert fald ikke før end næste morgen, hvor du vågnede op med en brækket næse, et blåt øje, og en kværnende hovedpine.

Svær hjernerystelse

Hovedpinen var ikke kun fremkaldt af tømmermænd. Sygeplejersken, som kom og tilså dig, fortalte dig, at en forbipasserende havde fundet dig – ilde tilredt. Du har fået en meget svær hjernerystelse. Hun spurgte, om du kunne huske noget. Om du kunne fortælle hende telefonnummeret til dine forældre eller din arbejdsgiver. Du skal nemlig sygemeldes i nogle dage, indtil de har fået vished for, at der ikke er nogle indre blødninger, som kan være farlige. Du gav hende telefonnummeret til din arbejdsgiver. Ville ligesom helst ikke have, at dine forældre skulle vide noget.

Udsat for vold

Du har været udsat for vold. Og du skal altså melde det til politiet hurtigst muligt – også selvom det var din kammerat, der bankede dig sønder og sammen. Anmeldelsen skal ske inden for 72 timer efter overfaldet. Hvis du skal gøre dig håb om at få erstatning. Det har du ret, nemlig til. Der vil nemlig komme en forholdsvis lang periode, hvor du ikke kan arbejde på fuld tid. Du vil måske kunne arbejde i nogle få timer hver dag. Men bestemt ikke på fuld tid. Hjernerystelsen er alvorlig – og du skal holdes under observation i lang tid, inden lægerne kan erklære dig fri for eftervirkninger af den vold, du har været udsat for.

Krav på offererstatning

Du skal derfor kræve offererstatning – se her. Og det er din kammerat, du skal kræve den af. Det er ikke en sjov situation at være i. Skal du anmelde et menneske, du troede, var en ven? Eller skal du lade være? Her er det, at du har brug for at lægge følelserne væk. Vi kan ikke tolerere, at der går aggressive mennesker rundt, som tæver almindelige mennesker – og ofrene har krav på og ret til en offererstatning. Desværre ser vi ofte, at den slags sker. Især når der er alkohol blandet ind i hele historien.

Du har derfor brug for en advokat, som kan hjælpe dig i denne situation. Du ved nemlig, at du aldrig kommer til at betragte din kollega som en kammerat igen. Og du er faktisk sikker på, at du vil søge væk fra dit job, hvis han får lov til at blive i sit. Advokaten vil kunne hjælpe dig – så du hverken kommer til at se ham igen – og at du får den erstatning, som du skal have. Den slags er bare hårdt – jeg læste en historie om en mand, hvis mor var offer.