Frankrig eller Garda?

I dag er det rent ud sagt noget møgvejr. Det er lige præcist det ord, de bruger i radioavisens vejrudsigt: ”Det er et møgvejr i dag. Slud og regn. Blæst fra nordvest. …” Og ja, de har ret. Det er sådan et vejr, hvor man bare ligger i sin sofa og ser dårlige gamle film, eller drømmer om at ligge på en strand et eller andet sted nede i Sydeuropa. Skal jeg være ærlig, så ville jeg også godt ligge ved en lækker strand lige nu. Selvom her faktisk er ret hyggeligt – du ved med ild i pejsen og lækkert hjemmebagt brød og friskbrygget kaffe, så ville en lun strandtur være lykken. Jeg råber op til min datter, som kæmper med en fristil oppe på sit værelse, om jeg lige må låne hendes IPad. Jeg skal lige kigge efter noget. Jeg har en plan.

God ferie sydpå

Jeg vil nemlig gerne overraske hende med en god ferie i år. Hun har kæmpet en hård kamp med fjernundervisning, og i 2. g. er det ikke nemt. Ikke sådan at forstå, at hun ikke kan følge undervisningen. Det kan hun sagtens. Men hun har savnet sine klassekammerater i lange perioder, og der er noget, der ligesom er gået i stykker i klassen, hun går i. De har ikke længere det samme gode forhold til hinanden. Nogle af hendes kammerater har ligesom fjernet sig fra de andre. Måske fordi de stadigvæk er bange for at blive smittet. Forståeligt nok. Hun fortjener en god og lang ferie til sommer, når eksamen er overstået. Og jeg er i den heldige situation, at jeg kan tage ferie, når jeg vil have det. Så længe den bare bliver lagt inden for skolernes sommerferieperiode.

Måske til Frankrig

Jeg har en idé om, at vi skal flyve til Frankrig, og så skal vi bruge 10 eller 14 dage på en campingplads der. Helst, en, hvor der både er mulighed for at komme på diskotek, men også et sted, hvor der er mulighed for at trække sig tilbage og bare nyde stilheden og naturen.

Så jeg åbner Googlebrowseren og skriver ”Camping Frankrig” og begynder at trevle alle de sites, jeg finder op. Jeg finder to sites, hvor de har gode beskrivelser, og jeg kan se, at et af de steder, de præsenterer, har alt, hvad en 17 årig tøs ønsker sig. Strand, disko, sportsmuligheder. Jeg lægger et bogmærke ved sitet. Tænker mig lidt om. Er det nu en god idé? Jeg vil jo ikke være den skrappe forælder, når vi er på ferie – og det kan jeg forestille mig, at jeg måske skal være – i nogle situationer. Men så ser jeg, at der er muligheder for badelande i Frankrig – og så ved jeg, det bliver et hit.

Camping ved Gardasøen i stedet

Jeg forsøger igen – men denne gang med ”Camping Gardasøen”. Der er ikke så mange tilbud om diskoteker og cafeer. Til gengæld er der mange steder, hvor naturen bliver fremhævet som et af de smukkeste steder i Europa. Jeg lægger bogmærker ved nogle af siderne, jeg har fundet. Jeg vil vise hende dem, når hun er færdig med sin fristil. Hun må få lov til at bestemme, hvor vi skal hen.