Gardinbussen

Da vi for et par måneder siden overtog det hus, vi efter lang tids forhandlinger med sælgerne valgte at købe, opdagede vi ret hurtigt, at vi på et enkelt punkt nok havde dummet os lidt. Der var nemlig tale om temmelig hårde forhandlinger om prisen, og på et tidspunkt tilbød sælgerne, at husets gardiner af forskellige slags kunne indgå i handelen uden merpris.

Vi skønnede, at det ville koste os mindst 25.000 kr. at få monteret gardiner i hele huset, og den besparelse gjorde udslaget, så vi valgte at slå til.

Men det gik hurtigt op for os, at gardinerne i stuen ikke passede til den møblering, vi havde valgt. Vores fjernsyn havde vi placeret sådan, at lyset gennem de hvide gardiner for det store, vestvendte vinduesparti ud mod terrassen, gjorde det næsten umuligt for os at se fjernsyn på en sommeraften. De foregående ejere havde haft fjernsynet placeret et andet sted i stuen, så de havde nok ikke haft de samme problemer.

Min kone og jeg talte om, at vi måske kunne sætte nogle mørke rullegardiner op inde bag de hvide stofgardiner og så kun bruge rullegardinerne, når der var behov for ordentlig mørkelægning, så vi kunne se fjernsyn. Men især min kone var betænkelig ved udseendet, mens jeg nok var mere betænkelig ved en dyrere løsning, for vi havde i nogen grad spændt vores økonomi til det yderste i forbindelse med købet af huset.

Vores snak frem og tilbage endte med, at vi valgte at tilkalde en fagperson for at få gode råd til en løsning af vores problem, så vi tilkaldte et firma, der hedder Gardinbussen – https://www.bestil-gardinbussen.dk/ – fordi de tilbyder at komme ud til kunden og præsentere mulige løsninger.

Og jeg skal da lige love for, at de var fleksible i det firma, for da jeg i telefonen havde fortalt om vores problem, foreslog firmaet selv, at de skulle komme en aften mellem klokken 19 og 20, så deres gardinmontør ved selvsyn kunne se, hvad vores problem var.

Og på den aftalte aften kom en mand og besøgte os. Vi tændte for fjernsynet, så han selv kunne se, hvor alvorligt et genskin vi var plaget af. Han var enig med min kone i, at det næppe ville være særligt kønt at løse problemet med rullegardiner af mørklægningstypen, og han foreslog i stedet en type foldegardiner, som han i øvrigt havde en prøve med i sin gardinbus, som holdt parkeret i vores indkørsel.

Han hentede en temmelig bred bane af det pågældende foldegardin og holdt den op i den ene side af vores store vinduesparti, og selv om der var tale om et forholdsvist lyst gardin, dækkede det fint for lysindfaldet, og vi kunne konstatere, at med sådan et gardin ville vi ikke være generet af lyset udefra, når vi skulle se fjernsyn.

Vi bestilte det nye gardin, og manden tog med det samme mål af vores vinduesparti, og vi var enige om, at der skulle tre brede baner til for at løse behovet. Få dage senere kom han og monterede de nye gardiner, som heldigvis ikke var specielt dyre.