Guitar til børn

Jeg er grædefærdig. Af lykke! Der er lige ankommet en ret stor pakke. Den er til min søn på 10. Han ved ikke, at den er kommet. Han ved faktisk slet ikke, at der ligger en stor pakke og venter på ham hjemme på stuegulvet. Pakken er fra min bror. Han har været en god støtte for mig her under skilsmissen, som har vendt op og ned på mit og min drengs liv. Det har været svært. Og det var især svært at acceptere, at min dreng kun ønskede sig musikinstrumenter i fødselsdagsgave. Han har arvet sin musikalitet fra sin far. Det var også svært at holde fødselsdagsfesten for ham. Det var jo hans første rigtige, runde fødselsdag, og jeg syntes, at den skulle fejres. Både med familiefest og fest for hans klassekammerater.

Klassefesten

Festen for klassekammeraterne gik fint. Men familiefesten var underlig. Ingen far – eller familie fra fars side deltog. Af gode grunde. Jeg havde simpelthen ikke inviteret dem, og hans far holdt selv et lille arrangement for ham. Min familie havde lagt sig i selen for at give ham en god fest. De kom med gaver. Forskellige musikinstrumenter. Bl.a. sådan en billig børneguitar, som man kan købe i en legetøjsbutik. Det var jo ikke lige sådan en, min dreng ønskede sig. Han blev da også lidt skuffet over ikke at få den rigtige guitar, som han havde set. Det var sådan en elektrisk guitar – bare i formindsket størrelse, så den passer til et barns krop og kræfter. Han fortalte mig om den.

Den rigtige børneguitar

Han havde set den en dag, han var inde i byen med sin far. De havde været inde i musikforretningen for at se på en guitar til hans far. Der havde vist nok været udsalg. I hvert fald fortalte min dreng, at han havde set et skilt i butikken, hvor der stod ” guitarudsalg. Ekstra nedsat: salg af børneguitar, salg af western guitar til voksne, salg af akustiske guitarer i alle mærker.” De havde købt en akustisk guitar til min eksmand. Ikke så meget som bare et sæt strenge til den lille børneguitar, som vi købte til ham for 4 år siden! Jeg blev – igen – sur på min eks. Hvorfor er han så egoistisk. Kunne han ikke lige have sneget sig til at købe en børneguitar til vores søn – i en størrelse, han får glæde af? Det er jo ham, der har insisteret på, at han skal have lov til at spille musik. Så meget og så vildt han overhovedet vil.

Alt handler om ham

Men nej, alt handler om min selvcentrerede eksmand. Desværre. Så ja, skuffelsen var stor, da min dreng ikke fik en ordentlig guitar i fødselsdagsgave af min familie. Men det bliver der altså rådet bod for nu. Pakken ligger og venter på ham. Min bror har sendt mig en sms og forklaret, at han fandt børneguitaren billigt og slog til. Han fik forstærkeren med næsten gratis. Jeg ved, at min dreng bliver overlykkelig, når han ser gaven. Og jeg er taknemlig for at have en ultrasød storebror, som forstår, når tingene er ved at løbe løbsk for mig.