Hjemmeside i WordPress?

Af og til skal vi kunstnerisk anlagte kolorister jo erkende, at vi skal gå på kompromis med visse ting. Det er svært for os, men det er nødvendigt. Et område er for eksempel der, hvor vores visioner om layout og design på en hjemmeside kommer i direkte karambolage med nutidens krav om mobilvenlighed og lynhurtig indlæsning. Det stiller virkelig krav til vores fleksibilitet!

Webudvikling

Mange af mine kunstnerkolleger er faldet for fristelsen til at tænke “selvgjort er velgjort”, og de har så installeret en gratis WordPress og sat deres egen hjemmeside op. Det er jo ikke svært i WordPress. Men de er alligevel alle rendt i problemer, fordi de ikke har benyttet en professionel til webudvikling.

Deres hjemmeside ser genial ud på en computer – men ligner en udtrådt tøffel på en smartphone. Og ofte er den også helt absurd langsom at indlæse på mobilen.

Sæt fart på hjemmesiden

Udover at en hjemmeside i dag SKAL være såkaldt mobilvenlig, skal den altså også være hurtig. Det kræver gæsterne på hjemmesiden, og deres tålmodighed med en langsomt indlæst side kan ligge på et meget lille sted.

Det ender i de fleste tilfælde med, at der skal en specialtrænet udvikler / programmør på opgaven med det, der i deres branche i dag betegnes som “hastighedsoptimering”.

Hvad det præcist går ud på, kan nemmest forklares med et link til en artikel om emnet: https://kim-tetzlaff.dk/hastighedsoptimering/

Konklusion

Uanset hvor glade vi måtte være i vores kreative udfoldelser: Sørg for, at teknikken spiller på din hjemmeside. Det gælder, uanset om den er bygget i WordPress, Drupal, Magento eller hvad du nu har valgt at benytte! Det er i store træk en éngangs-indsats at hastighedsoptimere en hjememside, og det er en begrænset investering, der kommer igen mange gange!