Hold styr på sikkerheden på dit lager

Indretningen på en virksomheds lager kan have stor indflydelse på medarbejderes sikkerhed og trivsel. Derfor er det vigtigt at sikre sig, at ens lager lever op til de krav, der stilles til en arbejdsplads. Læs med her, og få overblik over, hvordan du bedst muligt gør dit lager til et sikkert arbejdsmiljø for dine medarbejdere.

Et lagers indretning og inventar kan have stor betydning for antallet af arbejdsulykker på arbejdspladsen. Hvis der for eksempel ligger ting, som medarbejdere kan falde over, støde ind i eller falde ned fra, kan det give virksomheden store problemer. Ligeledes øger et dårligt indrettet lager risikoen for helbredgener og nedslidning blandt medarbejdere. Et vigtigt element i indretningen af de fleste lagre er lagerreoler, som fremstilles i et hav af forskellige størrelser og udformninger.

En lagerreol giver optimale opbevaringsmuligheder, idet den kan opbevare diverse redskaber og varer, så disse ikke kommer til at ligge og flyde, og dermed udgør en potentiel sikkerhedsrisiko. For at sikkerheden er i top, må lagerreolen ikke være defekt eller have mangler.

Det er vigtigt, at lagerreolen placeres, så den står lige og på et stabilt underlag. Desuden kan du med fordel bolte den fast til enten gulvet eller væggen, så den ikke kan vælte. Når du og dine medarbejder fylder lagerreolen med varer og redskaber, er det en god tommelfingerregel at huske, at de tungeste varer skal placeres på reolens nederste hylder, og de letteste øverst. Det mindsker risikoen for uheld og løfteskader.

Sikker opbevaringsplads med pallereoler

Mange virksomheder har overskydende paller til at ligge i mere eller mindre pænt stablede bunker rundt omkring på arbejdspladsen. Der er stor risiko for, at disse bunker skrider sammen, og dermed kan medarbejdere komme til skade. For at undgå det, kan du som arbejdsgiver med fordel investere i pallereoler, som har en enorm bæreevne. Den store bæreevne giver gode muligheder for at opbevare selv de tungeste paller, hvad end de er er tomme, eller fyldt med varer, der skal holdes styr på. Ligesom med lagerreolerne, er det vigtigt, at pallereolerne ikke er defekte eller har mangler. Desuden skal de stå boltet fast til gulvet på et stabilt underlag. På den måde undgår du nemlig, at pallereolen bliver vakkelvorn og udgør en sikkerhedsrisiko.

En fornuftig indretning af dit lager er en effektiv måde at holde styr på sikkerheden på. Ikke alene gør gode reolsystemer det nemmere at overskue hvilke varer og redskaber, der opbevares på lageret, men de gør det også mere trygt at færdes på dit lager.