Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Er du i tvivl om hvilken type varmepumpe, du skal vælge så læs med her. Der er grundlæggende tre forskellige typer varmepumper:

  • Luft-til-luft varmepumpe
  • Luft-til-vand varmepumpe
  • Jordvarmeanlæg, gå til guide

Hvilken type varmepumpe man skal vælge afhænger bl.a. af ting som:

  • Behov (kun rumvarme eller også varmt brugsvand)
  • Boligstørrelse
  • Grundareal
  • Budget

Luft-til-luft varmepumpen

Bruges udelukkende til rumopvarmning. Det foregår ved at varmepumpens udedel trækker varme ud af luften udenfor, hvorefter varmepumpens indedel blæser varmen ind i huset. Denne type varmepumpe kan kun bruges til rumopvarmning og altså ikke til at give varmt brugsvand. Varmepumpen er f.eks. ganske velegnet til brug i sommerhuse og mindre boliger, eller til at supplere en anden varmekilde.

Luft-til-luft varmepumpen er den billigste varmepumpe at anskaffe og har også den laveste installationspris.

Luft-til-vand varmepumpen

Luft-til-vand varmepumpen kan både klare opvarmning af boligen samt varmt vand. Den er velegnet til de fleste danske boliger og erstatter fint mange af de gængse opvarmningskilder, som anvendes i dag. Anskaffelsesprisen er rimelig og det amme er installationsprisen.

Jordvarmeanlæg

Jordvarmeanlæg pris på Bedste-varmepumpe.dk kan, ligesom luft-til-vand varmepumpen, både lever rumopvarmning og varmt brugsvand. Jordvarmeanlægget har den højeste etableringsomkostninger, men giver til gengæld også den største besparelse på sigt. Jordvarme kræver at der bliver gravet en række slanger ned i den omkringliggende jord, hvor fra varme kan trækkes. Jordvarme stiller derfor et vist krak til grundarealet før det er muligt at etablere.

Få det fulde overblik over de forskellige typer varmepumper på Pengeguru.dk, hvor der også er masser af gode råd at hente, når du skal vurdere, hvilken type varmepumpe, der er den helt rigtige for dig. Langt de fleste kan have fordel af en varmepumpe, så det er aber om at komme i gang.

Kilder: PENGEGURU.DK og BEDSTE-VARMEPUMPE.DK