Københavns bedste massage

Endelig fik du lov til at komme ned i stalden igen. Du har savnet din hest. Efter seks ugers hospitalsophold er du nu tilbage. Ikke i fuldt vigør. Men du kan gå igen – med en krykke eller en stok. Der skete jo det, at du og hesten faldt. I skulle bare over forhindringen, men I så ikke, at der var en kæmpe mudderpøl lige bag ved forhindringen. Så hesten skred og væltede med dig. Du brækkede et ben. To steder. Det var en ret kompliceret historie. Du har da også fået sat et eller andet stykke metal ind i benet. Det får ikke nogen følger for dig og din ridning i fremtiden. Du skal bare være meget tålmodig, inden du sætter dig i sadlen igen. Du skal nemlig i genoptræning. Og det, har lægerne altså advaret dig om, vil tage meget lang tid. De var dog lykkelige for, at du havde sikkerhedsvest og hjelm på, da I styrtede. Ulykken kunne have kostet dig livet.

Skønt at være tilbage

Besøget i stalden var rart. Og hesten var lykkelig for gulerødderne den fik af dig. Du var lykkelig for at se, at din træner har holdt den i god form. Du var også glad for at se kammeraterne. I talte sammen – og naturligvis blev du spurgt om, hvornår du vender tilbage til ridningen. Det var et spørgsmål, der fik dig til at græde. Du aner det ikke. Du skal først gå hos en særlig fysioterapeut i København her, som har speciale i genoptræning efter alvorlige sportsskader. Og du er ikke engang begyndt hos fysioterapeuten endnu. Du skal rejse frem og tilbage mellem Roskilde og København, for at komme til genoptræning. Det bliver til mange timer i toget imellem de to byer, kan du regne ud. Men, der er ikke nogen vej udenom. Din partner har forbudt dig at sætte dig i sadlen igen, førend fysioterapeuten siger, at du er klar til det.

Det er svært det her

Nu holder du selvfølgelig af din partner og du har lovet, at du nok skal lystre. Men ak, de dage, hvor du skal ind til fysioterapeuten i København vil du ikke kunne få tid til at komme ned i stalden. Og hesten skal jo vide, at den stadig er din. Du skal strigle den. Du skal forkæle den. Og du skal finde én, der kan ride den, så længe du ikke selv må. Det irriterer dig utroligt. Hvad kan der ske ved, at du sætter dig i sadlen og bare skridter en lille tur?

Pas på dig selv!

Hør lige her: Benene er et af rytterens kommunikationsmidler med hesten. Og et af dine ben er simpelthen ikke stærkt nok til at kommunikere med din krikke. Så lad være. Gør som din partner siger – og som den fysioterapeut i Valby sikkert også vil fortælle dig: Du skal ikke i sadlen før dit ben er tilbage i form igen og efter masser af solid massage. Du har tabt en del muskelmasse i benet. Du er ikke stærk nok. Simpelt hen. Og du ved godt, hvor farligt det kan være at sidde på en hest, der ikke lytter til dig. Glæd dig over, at du skal i genoptræning hos en af landets bedste fysioterapeuter.