Lækre møbler

Vi er endeligt blevet færdige med at renovere mit sommerhus. Og jeg vil gerne købe nogle lækre møbler til det – det bliver nok her: https://zonexlnt.dk/om-os/ . Og en ordentlig seng. Det er slut med, at gæster skal ligge på en luftmadras! Vi har tit gæster, når vi er i sommerhuset. De overnatter, men må tage til takke med en gammel luftmadras. Vi har ikke hørt dårligt om det, men vi ved godt, at det ikke er ideelt at sove på en luftmadras. En gang vi havde gæster, var luften lige så stille sivet ud af madrassen. Det resulterede i, at gæsterne ikke fik et øje lukket fra kl. 4 om morgenen, til vi stod op ved 9-tiden.  Så en seng til gæsterne står bestemt højt på ønskesedlen.

Høj kvalitet tak

Nu er det bare sådan, at en seng er forholdsvis dyr, hvis det skal være ordentlig kvalitet. Og det skal det! Basta! Vi har ikke så mange at bruge til møbler lige nu. Renoveringen har gjort et stort indhug i, hvad vi havde på kistebunden. Vi har derfor fået den idé, at vi skal kigge på sovesofaer med chaiselong. Så slår vi to fluer i et smæk. Fordi: Sovesofaen kan stå i stuen og se pæn ud, når vi ikke har gæster, og så kan den nemt slås ud til seng, når vi har gæster. Vi kan godt få råd til sådan én nu. Så kan vi købe en rigtig seng til gæsteværelset, når vi har sparet lidt sammen igen.

At vores gæster sover i stuen gør ikke noget. Vi er ikke hysteriske med rod og den slags. Vi skal bare sørge for at lufte godt ud. Og som regel er vores gæster også helt med på, at vi er i sommerhuset for at være sammen og hygge. Vi er der ikke for at være formelle og ’nydelige’.

Sovesofaer med opbevaring

Problemet, vi har, er bare, at vi ikke har så meget skabsplads. Så vi bliver nødt til at undersøge, hvad der findes af sovesofaer, der også har indbygget plads til opbevaring. Bevares, gæsterne kan bruge gæsteværelsets skab til deres tøj og ting. Men dyner, hovedpuder og sengetøj, det er vi nødt til at finde plads til. Så, en sovesofa, der har plads til, at vi kan opbevare den slags, når vi ikke har gæster, er vist den bedste løsning.

Jeg er glad for den løsning, vi har fundet. Til at begynde med, da min mand foreslog, at vi køber en sovesofa, var jeg ikke meget for det. Jeg havde den her fordom omkring sovesofaer: Deres madrasser eller hynder, er dårlige, så man sover skidt på dem. Den fordom er blevet slået til skamme. Vi har nemlig set og prøvet flere sovesofaer i alle mulige kvaliteter. Og madrasserne er fine. Der er ikke nogen grund til at være bekymret for, at man kan mærke lamellerne, eller at den knirker. Ok, det er en sofa, men som soveplads er de sofaer, vi har set på indtil nu gode nok. Og når vi får råd til en rigtig seng, ja så har vi jo stadig sovesofaens opbevaringsplads til rådighed.