Laminering

Her ved skærmen på mit skrivebord har jeg efterhånden fået udviklet et ret kompliceret system med forskellige post-its og farver. Det ser forvirrende ud for alle mine kollegaer. Men jeg har styr på det. Det er faktisk effektivt. Jeg får meget mere fra hånden i forhold til, dengang jeg kun havde gule post-its. Mine kollegaer griner lidt ad mig. Det får de så lov til, uden at jeg bliver sur. Jeg ved, at mit system virker. Og jeg kan faktisk se det på min lønseddel. Så lad dem grine. Jeg ved, hvor jeg skal hen – og jeg ved, hvordan jeg kommer derhen. Det kommer til at tage en del år endnu. Men jeg skal nok nå mit mål. Så længe de bare lader mig bruge mit system.

Mit eget system

Nu er det sådan, at mit system med alle de farvede papirlapper baseres på, at nogle af papirlapperne bliver brugt igen og igen. Og det er irriterende, at de skal udskiftes jævnligt. Især når jeg er inde i en god rytme med at få arbejdet fra hånden. Det er irriterende at skulle skrive en ny post-it. Når det sker, så bliver jeg kastet ud af min rytme. Og det går ud over min produktivitet. Jeg har prøvet at løse problemet ved at skrive flere post-its i samme farve med det samme stikord. Det virker – til dels. Det er nemmere og hurtigere for mig at rive en lap af blokken og smide den slidte lap væk. Men i længden holder den metode ikke. Jeg ved det godt. Ikke fordi det tager mange sekunder at rive en ny lap af post-it blokken og krølle den gamle og slidte samme og smide den væk.Måske burde de makuleres til konfetti?

Nej. Problemet ligger i, at jeg nu har flere blokke post-its liggende på mit skrivebord. Og hvis jeg ikke lige får fat i den rigtige blok, så går der koks i det for mig. Jeg har prøvet det. Flere gange. Men hvad gør et beslutsomt menneske? Finder en løsning på problemet.

Og hvad har jeg så fundet på, spørger du?

En lamineringsmaskine er svaret

Det skal jeg sige dig. Jeg skal have købt en lamineringsmaskine nu hvor jeg kan spare 20%. En billig en. Jeg har ikke brug for at laminere ret mange ark. Og med den vil jeg laminere mine genganger-post-its. Så bliver de mere slidstærke, og jeg bruger færre post-its-lapper. Er du med? Jeg synes, det er den bedste løsning på et praktisk problem. Med en almindelig papirklip kan jeg så bare klemme de nye opgaver under min standard post-it.

Når den så ikke fungerer længere, så kan jeg bare laminere en ny post-it med det rigtige kodeord på. Det vil fungere for mig. Jeg er ikke i tvivl. Og så må de andre på kontoret godt sige, at jeg er skør. Det mener jeg ikke, at jeg er. Lamineringsmaskinen vil koste lidt penge. Ok. Men det er mit valg. Og hvem ved. Det kan være, at der andre hjemme i familien, der har brug for at laminere et eller andet. De må da gerne låne min maskine. Hellere end gerne.