Nye vinduer

Der har været travlhed i de sidste 2 måneder. Hver eneste weekend har vi været ude for at se på huse. Vi har set mange. Nogle var ikke lige det, vi drømte om. Andre har været i tankerne. Men det var først i går, at vi så et hus, som vi begge to virkeligt kunne lide. Det er et mærkeligt hus. I to plan. Stueetagen er sådan set ok. Lige i den stil, som vi godt kan lide. Men førstesalsetagen ligner bare sådan en stor klods, der er blevet sænket ned oven på stueetagen.

Pudsig stil

Stilmæssigt ser det udefra ud, som om at det er to helt forskellige bygninger. Indvendigt fungerer det dog glimrende. Derfor vil det kræve, at vi gør noget ved husets facade. Om det skal være i stueetagen eller førstesalsetagen, kan vi sådan set godt blive enige om: Førstesalsetagen skal have nye vinduer.

Det vil hjælpe til at forbinde den til stueetagen. Der er der nemlig nogle store vinduer, som giver et godt udsyn til haven. Oppe på førstesalen er der sat bittesmå ruder i. Det ser sjovt ud. Det ligner sådan en lille række kighuller ligesom på et krydstogtsskib. Det har sin charme, men altså. Det er ikke særligt befordrende, for at vi kan nyde den fantastiske udsigt, der er deroppefra. Man kan jo se helt ned til sundet oppe fra førstesalen.

Vi har sagt til sælger, at vi gerne vil forhandle med ham. Vi synes faktisk, at prisen er rimelig. Måske lidt i overkanten. Men da vi er helt sikre på, at hvis vi køber huset, så skal der laves om oppe på første sal, så vil vi give ham et realistisk bud, som tager højde for, hvad det eventuelt vil koste os at få lavet ændringerne i husets facade. Sælger venter derfor på et tilbud fra os. Og det er det, vi skal have fundet ud af, hvad skal være i denne weekend.

Velfac eller Rationel?

Da vi så huset, lagde vi mærke til, at sælger havde sat nye vinduer i dele af stueetagen. Det var vinduer fra Rationel. Så det var ligesom naturligt for os at gå ind på et site for en forhandler af Rationel vinduer og, så danne os en idé om, hvad ændringerne vil komme til at koste. Sitet, som vi besøgte forhandler også Velfac vinduer, så vi kiggede naturligvis også på dem. Mest for at finde ud af, om der er en stor prisforskel. Og om der er store forskelle på de vinduer, man kan købe fra de to firmaer. Vi kunne se, at der faktisk ikke er så stor forskel på vinduernes størrelser, og at prisforskellene faktisk ikke er overvældende.Det er samme forhandler.

Prisforskellene ligger mere i, om man vil have to lag glas i ruderne eller tre lag. Så vi satte os til at tegne facader af huset. Hvordan vil vi have det til at se ud? Det kom der mange sjove timer ud af. Vi er kommet frem til en fælles idé, som vi gerne vil præsentere for en arkitekt vi kender. Måske kan han give os lige det der prik over i’et, så husets facade fremstår som en helhed.