Nyt cykelskur

Der følger opgaver af mange forskellige slags med, når man har valgt at lade sig vælge til bestyrelsen for det lokale forsamlingshus. Da jeg på den seneste generalforsamling lod mig overtale til en bestyrelsespost, tænkte jeg ikke meget på de praktiske opgaver, som der er tradition for, at bestyrelsen involverer sig i, når der for eksempel skal udføres noget håndværksmæssigt.

Og sådan har det været de seneste to weekender. På grund af en ganske god og sund økonomi i forsamlingshuset, besluttede vi i bestyrelsen for noget tid siden, at vi ville have bygget et pænt stort cykelskur, for det ligner fra tid til anden det rene kaos, når der er arrangementer i huset, som henvender sig til børn og unge.

Vi er i den gunstige situation, at vi har godt med udendørs areal omkring selve huset. Vi har således rigeligt med parkeringspladser til biler, så det er bestemt ikke noget problem at bruge noget af pladsen på et cykelskur, så der kan komme mere ordnede forhold omkring de mange cykler, der jævnligt kastes mere eller mindre tilfældigt, når børnene skal til et eller andet i forsamlingshuset.

Vi drøftede i bestyrelsen, om vi skulle tage tyren ved hornene og sammen med cykelskuret etablere et opbevaringsrum til forskellige møbler og andet grej. Det er sådan, at vi hidtil har haft de pågældende borde og stole stående i et kælderrum under scenen i forsamlingshuset, og der står de faktisk også ganske godt.

Problemet er bare, at det er et strengt arbejde, når borde og stole skal hentes op fra kælderrummet eller sættes derned igen. Det skyldes, at vi har en både smal og stejl trappe som eneste adgang  til rummet, så det er virkelig noget af en pestilens at skulle bakse de lange bordplader op fra den kælder.

Nu har vi også besluttet, at vi bygger selv, og heldigvis kan vi købe alt, hvad vi skal bruge af værktøj og grej hos E-Værktøj på nettet.

Jeg har selv været med til det stykke arbejde nogle gange efterhånden, så jeg gik varmt ind for, at vi skulle etablere et opbevaringsrum i jordplan, så det bliver meget nemmere at flytte rundt på møblerne.

En af de andre i bestyrelsen foreslog, at vi købte en præfabrikeret carport og satte den op, hvorefter vi kunne sætte vægge af træ på de frie sider og så montere en stor skydedør, som vil gøre det nemt at bakse med borde og stole.

Det var en ide, der tiltalte os andre, for på den måde kunne vi slippe for selv at finde ud af, hvordan sådan en bygning skal konstrueres, for når først carporten stod der, ville det være nemt nok at beklæde siderne med planker.

Det arbejde har vi nu tilendebragt, og der er lagt betonfliser som gulv i vores nye rum, så møblerne kan stå forsvarligt. Vi har snakket lidt om, at vi måske burde sætte noget isolering op indvendigt på væggene, men på den anden side hjælper det jo ikke meget, når vi ikke skal have nogen form for varme i rummet. I en kold periode vil rumtemperaturen jo alligevel komme ned på samme niveau som udenfor, så det endte med, at vi opgav den tanke.