Øvelser til teambuilding

Trivsel på arbejdspladsen er meget vigtigt. Det kan alle vist godt være enige om. Men der sker ofte det, at vi går og luller os ind i en idé om, at vi trives – og så er virkeligheden bare den, at det gør vi ikke. Vi har ligesom formået at låse hinanden fast i nogle roller og mønstre, som bevirker, at arbejdet bliver udført – men glæden ved at arbejde mangler. Sommetider går det ud over samarbejdet. Og det er ikke en god retning. Derfor kan det være super for jer at gøre noget, som giver jer arbejdsglæden tilbage. Og her kan teambuilding som vist her være det helt rigtige.

En dag godt brugt

Det er jo sådan, at når vi hiver en dag ud af kalenderen og bruger den sammen – på en sjov måde – så opdager vi nogle af de kvaliteter, som vi ved vores kollegaer har, igen. Vi får ligesom forfrisket vores syn på dem. Og det er netop det, som teambuilding kan gøre for os: Vi kan finde elementer frem, som kan være med til at bryde den kedelige rutine. Og som derfor også kan sørge for, at vi får trivslen tilbage. Men hvad koster teambuilding så? Det er jo ikke gratis. Nej, det har du ret i. Men der er meget stor variation af teambuilding øvelser og priserne ligger da også derefter. Det har noget at gøre med, hvilke udgifter, der vil være forbundet med de forskellige teambuilding aktiviteter.

Rollespil

I nogle tilfælde kan der være tale om store rollespil, hvor der skal bruges kostumer og udstyr. I andre kan der være tale om mere simple aktiviteter, hvor der kun er brug for, at I har tøj, der må blive beskidt på, og et tykt reb. Der er øvelser, hvor det er nødvendigt, at der er en forsikring tilknyttet. Det kan være, at der er nogle fysiske prøvelser tilknyttet til teambuilding øvelsen, som ikke alle kan udføre. Ulykker kan ske. Omvendt kan du faktisk også finde øvelser, der sigter på gratis teambuilding. Dette er oftest øvelser, der ikke kræver, at der er en særlig event manager til stede. Der er tale om øvelser, som du kan finde beskrivelser af på internettet og selv udføre.

Bredt spektrum af øvelser

Som du kan se, så er der et meget vidt spektrum af teambuilding øvelser her, som I kan udføre. Og der vil være stor forskel på, hvad det vil koste jer. Var jeg i jeres sted, så ville jeg kontakte et specialiseret bureau, som har erfaring med at lave teambuilding for forskellige organisationer. Små såvel som store organisationer. De har erfaringen og kan derfor også lettere hjælpe jer med at udvælge teambuilding øvelser, der netop passer til det behov, I har. Det kan nemlig godt være, at roden til jeres mistrivsel på arbejdspladsen ikke ligger i at I ’bare’ har låst hinanden fast i roller og mønstre. Det kan sagtens tænkes, at der er et dybere problem, som I skal have løst op for. Fx, så kan det handle om, at der er nogle arbejdsprocesser, der bremser jer. Eller, at I har problemer med kommunikationen – et eller andet sted. Og her kan teambuilding virkeligt føre jer frem i den rigtige retning.