Pudse vinduer korrekt

Jeg har lige haft et skænderi med den dame, der kommer og gør rent for mig. Skænderiet opstod, fordi jeg bad hende om ikke at bruge køkkenrulle, når hun pudser mine vinduer. Hun blev vildt fornærmet. Jeg skulle under ingen omstændigheder blande mig i, hvordan hun gør rent hos mig. Jeg prøvede at forklare hende, at det er bedre at bruge en blød klud til vinduespudsningen end papir. Og jeg har masser af bløde klude, hun kan bruge – det ved hun allerede. Hun ved også, hvor hun kan finde dem. Jeg skal nok vaske dem, når hun er færdig med arbejdet. Jeg fik også sagt til hende, at det er mig, der betaler for køkkenrullerne. Jeg ser ikke, at der er nogen fornuft i, at hun bruger mindst 2 ruller køkkenrulle hver gang, hun er her. Hun kunne ikke rigtigt give mig et godt modargument, så hun gjorde arbejdet i huset færdigt. Jeg betalte hende. Hun fortalte mig, da hun tog afsked, at hun ikke kommer igen.

Nå for den da

Nå, da. Jeg har åbenbart trådt hende gevaldigt over tæerne. Men det bliver hendes sag. Jeg finder en anden dame til at komme at gøre rent for mig. Og jeg finder en professionel vinduespudser. Slut. Færdig. Bum. Efter at hun var gået, satte jeg mig ned og lagde et opslag ind på et forum, jeg kender. Det fortæller, at jeg har brug for en person til at komme og gøre rent i vores bolig sådan ca. en gang om ugen. Der vil ikke være vinduespudsning involveret. Kun arbejde indendørs.

Dernæst begyndte jeg at lede på nettet. Jeg startede med at skrive ”Vinduespudser i Valby” og fik da, også en ret lang liste med firmaer frem. Mange af firmaerne er rengøringsfirmaer. Men der var også firmaer, der kun laver vinduespudsning. Et par telefonnumre blev noteret ned på min blok.

Privat vinduespudsning

Jeg tjekkede da også Google for ”Vinduespudser privat i København”. Endnu flere vinduespudserfirmaers telefonnumre blev skrevet ned. Et af dem var faktisk for en vinduespudser på Vesterbro. Jeg foldede papiret med telefonnumrene sammen og lagde det hen på bunken med to-do’s. Jeg tænker nemlig, at min hidsige rengøringsdame muligvis fortryder, at hun ’sagde op’ i sin vrede over at blive bedt om ikke at bruge køkkenrulle i uanede, store mængder. Hun skal have en chance for at komme tilbage. Men kun hvis hun indvilger i at bruge de bløde klude.

Lad os se om hun kommer igen

Jeg giver hende en lille uges tid til at tænke sig om i. Jeg ved, at hun har brug for pengene. Jeg ved også, at jeg har ret. Det er ikke så godt at bruge papir på ruderne. Nu må vi se, om hun ringer. Og er der nogle henvendelser på det opslag, jeg lavede på forummet, ja så må jeg bare trække tiden lidt ud med at give et endeligt svar.

Pokkers også. Hvorfor skal jeg altid gå og være så forsigtig med, hvad jeg siger. Jeg har jo mine facts i orden – kender en professionel i Helsingør. Jeg ved, hvad jeg taler om, når jeg endelig siger noget. Og normalt er jeg ikke utilfreds med hendes arbejde her i huset.