Rene vinduer = Bedre farver

Jeg har haft god gavn af håndværkerfradraget. Det har nemlig givet mig mulighed for at få sat nye vinduer i min lejlighed. Sådan nogen, som isolerer bedre, så man sparer på energien, fordi varmen ikke suser ud. Det har været koldt her i lejligheden hver vinter, men for to år siden fik jeg så muligheden for at skifte vinduerne og rammerne. Jeg har fået sat forsatsruder i. Med dobbelt glas. Det ser flot ud, og jeg kan virkelig mærke det. Her har været lunt her i vinterens forløb. Og jeg har sandelig også kunnet se det på min varmeregning. Det er jo altid rart. Pengene, jeg har sparet på varme, har faktisk været tilstrækkelige til at kunne komme på en uges ferie ned i varmen. Dejligt.

God vinduespudser

Dengang da jeg lige fik sat de nye vinduer ind, fandt jeg en vinduespudser i København: MEM Polering. Han skulle have æren af at gøre de nye ruder fint rene. Der var jo en del fedtede fingre efter håndværkerne. Men han kom, fik gjort mine nye vinduer fint rene, og alt var godt. Det er det stadigvæk.

Jeg har nu ikke brugt vinduespudseren så ofte, men ca. 2 gange om året. Han kommer igen i næste uge. Foråret er kommet. Påsken er lige om døren, og jeg vil gerne have, at her ser pænt og rent ud til påske. Jeg har nemlig inviteret hele min familie til den traditionelle påskefrokost. Den glæder jeg mig rigtigt meget til. Min familie er spredt ud over det meste af Europa, så jeg skal huse nogle af dem. Jeg får 4 sovende gæster i den uge. Andre 4 skal bo hos min bror, som også bor her i København. Godt, at vi kan deles om at huse dem. Ellers ville det aldrig blive en god påske.

Håndværkerfradrag

Men det bedste af det hele er, at min bror har fortalt mig, at man også kan bruge håndværkerfradraget til serviceydelser. Altså man kan få et skattefradrag for udgifter til fx rengøringsarbejde. Det inkluderer også vinduespudsning. Det er da fedt. Jeg overvejer faktisk at benytte mig af det. Den københavnske vinduespudser, jeg bruger, er nemlig rigtig god til arbejdet, han udfører. Så hvorfor skulle jeg ikke hyre ham lidt oftere? Måske på en regulær basis. Hver 3. måned. Det kunne da være passende. Jeg har jo en billigere varmeregning, og rejsen til sommer behøver ikke at være den mest luksuriøse. Det kunne da være en god ting at få professionel rengøring her i huset. Så nogle af pengene, jeg sparer på varmen, kan jeg bruge til serviceydelser. Når jeg samtidigt kan bruge håndværkerfradraget, ja, så kan de sikkert godt løbe rundt. Jeg skal vist have min revisor til at kigge lidt på det. Så kan han fortælle mig, om det kan betale sig for mig.

Det er ikke, sådan at jeg tror, jeg kan spare en masse penge, men hvis jeg kan få lov til at undgå rengøringen her i hytten, så ville jeg virkelig blive glad. Det er meget sjovere at planlægge en sommerferie eller et familiebesøg, end det er at rende rundt med en klud og en spand sæbevand.