Rustcenter i Odense

Det er en ganske almindelig lørdag formiddag. Jeg er hjemme, og jeg sidder i køkkenet ved min lap top. Min far sidder også ved køkkenbordet. Han arbejder også på sin lap top. Det gør han ofte i weekenden. Han har altid så mange mails, der skal læses og svares på. Min mor sidder inde i stuen. Hun ser et eller andet afsnit i en serie, som hun følger med i på Netflix. Noget romantisk pladder. Min søster er til ridning.

Hvad siger far?

Jeg er lidt træt af surfe rundt på nettet, så jeg sender en mail til min far: ”Skal du snart have en pause? Kan vi tage hen og se på den cykel, jeg gerne vil have?”Der går noget tid. Han svarer ikke. Han ser helt stresset ud. Men så kommer der et svar fra ham: ”Vent lidt. Jeg skal lige finde et værksted, der kan tage bilen og lave en undervognsbehandling. Vi kører om 15 minutter. Ok?” Jeg svarer, at det er ok.

Undervognsbehandling

Jeg åbner Safari og skriver: ”Undervognsbehandling Odense” og får adresser på et center, der laver undervognsbehandlinger. Jeg sender linket til deres site til min far og spørger om, vi ikke kan komme afsted nu. Han kigger på mig, smiler og rejser sig. ”Ja, lad os komme afsted.” Jeg fortæller min mor, at vi kører i byen for at se på den nye cykel, de har lovet mig. Det er helt fint med hende. Hun er helt væk i sin serie.

På vej ned til cykelhandleren spørger jeg min far om, hvorfor vi skal have bilen til undervognsbehandling. Han forklarer mig, at det skal vi, så vi undgår, at den ruster. Klimaet her i Danmark er ikke så godt for biler. De ruster nemt fordi her er generelt meget fugtigt – og ikke for varmt. Det er de bedste kår, for at de kan ruste. Jeg tænker, at det lyder meget logisk. Det regner, og her koldt om vinteren. Måske er det noget, jeg skal være opmærksom på ved min nye cykel. Den skal bare ikke ruste. Jeg spørger ham, om man også kan få rustbeskyttelse til cykler. Min far svarer ikke lige med det samme. Han koncentrerer sig om trafikken. Han svarer dog, at det ved han faktisk ikke. Men det behøver ikke at være så kompliceret for en cykel, som det er for en bil. Og hvis jeg passer godt på cyklen, så ruster den nok ikke med det samme.Læste også denne artikel: https://fynsundervognscenter.dk/behandling-imod-rust/

Ny cykel

Henne hos cykelhandleren finder vi en lækker cykel til mig. En mountainbike. Jeg har ønsket mig den i lang tid. Det er en fødselsdagsgave. Ekspedienten er rar, så jeg spørger ham om, hvad jeg skal gøre for at beskytte den imod rust. Han forklarer mig, at jeg kan købe en særlig slags voks, som jeg kan smøre på. Jeg skal sørge for at gnide det godt på alle metaldelene. Så vil det holde fugten væk og beskytte cyklen. Super. Vi køber cyklen – den er gul. Jeg får også en ny cykelhjelm. Vi kører hjem igen, og jeg kan næsten ikke vente, til de leverer min nye cykel i overmorgen.