Rynker og skønhed

Det kan godt være ,at du får et chok den dag, du opdager, at der er ved at danne sig en rynke i panden. Du ser den i spejlet. Studerer den. Og forsøger ligesom at glemme at du har den. Du har travlt og skal videre. Du kan ikke stå der foran spejlet og studere en rynke. Men hver gang du går forbi en spejlblank rude, så tjekker du lige. Du kigger på dit ansigt – og kan se rynken. Det er endnu værre end at opdage et gråt hår! Det er et tegn på, at du er gammel! Hold op. Det er ikke et tegn på, at du er gammel. En rynke er et tegn på, at du har et aktivt liv og et aktivt sæt muskler i dit ansigt. Og hvis det skræmmer dig, så vil jeg sige, at så skal du gøre noget ved det. Jeg vil ikke fortælle dig, at du skal bare ignorere rynken – der vil sikkert komme flere rynker. Men rynker er altså et naturligt fænomen, som vi ikke kan undgå. Og det er ikke alle rynker, der er grimme – husk lige det!

Botox er en mulighed

Men er det sådan, at du er rigtig ked af, at du har rynker, så kan du jo få lavet en rynkebehandling med Botox. Det skal du bare lige tale med en speciallæge om først. Rynkebehandlinger kan nemlig udføres på forskellige måder. Det er noget, som du og din læge skal afgøre. Det kommer an på, hvor rynkerne sidder. Og det kommer an på, hvilket udseende du vil have.

Skal du have dine rynker fjernet, så kan det ske ved, at lægen laver indgreb i området, hvor rynkerne sidder. Men det kan også lade sig gøre at fjerne rynker, ved at lave indgreb andre steder i dit ansigt. Og naturligvis kommer det også an på hvilke midler, der skal bruges i rynkebehandlingen. I nogle tilfælde vil din læge råde dig til at få botox lagt ind ved rynkerne, i andre er den bedste løsning, at der bruges en filler.

Der er også tilfælde, hvor fjernelse af rynker slet ikke anbefales. Der kan være tale om, at der skal løftes lidt andre steder, så rynkerne bliver mindre synlige – eller falder bedre ind i dit naturlige udseende. Det, du skal gøre dig klart, er, hvor langt vil du gå? Skal rynkerne fjernes totalt, eller må de gerne være synlige – men bare på en måde, der bevirker, at du ikke ser træt og slidt ud? Eller sur?

Tager lidt tid

Og begynder du på en rynkebehandling hos en speciallæge, så skal du også være forberedt på, at du ikke vil se resultater lige med det samme. Det tager tid at få fjernet rynker. Og det er også et spørgsmål om, at du måske ændrer mening undervejs. Derfor vil en dygtig og ansvarlig speciallæge gå meget langsomt til værks. Der skal jo helst ikke ske det, at du får et ansigt, der ligner en helt purung piges, selvom du måske er i midten af 40’erne. Det vil se unaturligt ud. Så det skal du huske, inden du begynder at beklage dig over, at de rynkebehandlinger, du allerede har fået, ikke virker.

Det med større læber

Du vil gerne have lavet større og fyldige læber her. Hvorfor? Du er ung. Du er smuk, som du er. Er det virkeligt nødvendigt? Ja, jeg dømmer dig ikke. Jeg spørger bare. Har det noget at gøre med, at de der Instagrampiger, som du følger, fortæller dig, at de har fået lavet større læber, så de ser ekstra godt og sexede ud? Er det grunden til, at du vil have større læber?

Nu skal du lige høre efter her min pige: Det kan godt være, at de der piger på Instagram er flotte, smukke og sexede. De har givetvis også mange penge imellem hænderne, så de har råd til at få større læber. Men du er ikke en Instagrampige – og du skal lige tænke dig om: Hvorfor vil du have lavet sådan et indgreb i dit ansigt allerede nu? Jeg kan forstå det, hvis vi talte om, at din mor vil have større læber. Hun er jo lidt oppe i årene nu og har ligesom ikke de fyldige læber, hun havde, dengang hun forelskede sig i din far og du blev til! Har det noget at gøre med, at du er bange for at få smalle læber, sådan som din mor har nu? I så fald kan jeg fortælle dig, at der vil gå mange år, inden dine læber bliver smalle. Så kys du bare fyrene. Du fortjener det.

Det skal vedligeholdes

Du skal også lige vide, at hvis du går hen og får lavet større læber, så er det faktisk noget, du skal vedligeholde. Så hvis du virkeligt gør det, så skal du betragte det som en ny rutine, du skal indføre i dit liv. Ligesom at gå til tandlægen hvert halve år. Dine læber vil nemlig ikke blive ved med at være lige så fyldige, som de vil være efter behandlingen.

Ja, jeg ved det. Jeg har da også meldt mig ind i klubben af kvinder, der gerne vil have fyldige og sensuelle læber. Og jeg passer dem. Går til mine behandlinger jævnligt. Og ja, jeg kan godt lide mit udseende. Så jeg vil ikke fraråde dig at få større læber, hvis det virkeligt er det, du vil have. Jeg siger bare, at du skal tænke dig om – og at der kommer nogle forpligtigelser overfor dig selv med.

Hvis du beslutter dig for at få større læber, så skal du bare love mig, at du sørger for, at du får dem lavet hos en god speciallæge, der har erfaring, og som kan forklare dig, hvad der sker. Det er nok det bedste og vigtigste råd, jeg kan give dig lige nu. Du skal nemlig ikke nå dertil, hvor der bliver lagt for meget filler-middel ind i dine læber, så det ser ud som om, at nogen har tævet dig. Det vil du ikke bryde dig om. Og ja, det er muligt at få fjernet fillers i læberne. Men det kan være meget smertefuldt. Så det skal du ikke udsættes for. Du skal være forberedt på, at når du vil have større læber, så vil det tage tid. Det sker ikke fra den ene dag til den næste.