Så er det tid for skiferie

Uanset hvor kulørte vi måtte være, uanset hvor kreative og alternative, er der en ting, der står fast: Vi skal afsted mindst en gang årligt på skiferie! Hvis du selv kender til det at tage på skirejser, ved du alt om, hvorfor vi har det sådan. Det er til gengæld svært at forklare til mennesker, der enten ikke har prøvet at holde en uges skiferie – eller mere – eller har haft en mindre god oplevelse med det.

Sådan sikrer du en god skiferie

Selvom det faktisk kan være ganske billigt at holde ferie på ski, er det jo alligevel en investering, og det er bestemt værd at sikre, at man får det maksimale ud af turen på alle fronter.

Her er samlet lidt gode råd til dig, der enten skal på din første skiferie – eller som bare vil gøre det endnu bedre næste gang.

Brug den rigtige arrangør

Medmindre du selv sørger for det hele, og det kan sjældent anbefales, skal du bruge et rejsebureau. Du står dig absolut bedst ved at benytte et rejsebureau, der er specialiseret i skirejser og de destinationer, der handler om skiferier.

Der er flere gode af dem. Vi kender bedst til firmaet Sne & Snø Skirejser, hvis hjemmeside du kan besøge her: https://www.skirejser.dk/

Vær i sikker form

Hvert år er der mange danskere, der kommer alvorligt til skade på skiture. Det kan være alt lige fra mindre forvridninger over forstuvninger til meget alvorlige benbrud og det, der er værre. Den bedste måde, du kan beskytte dig på, er at være i god fysisk form, have en solid muskelmasse og så mærke efter, hvis du er ved at blive for træt på løjpen.

Godt udstyr

Medmindre du er ekstremt erfaren i skiudstyr, skal du altid lade dig råde af mennesker, der har reel forstand på skistøvler, ski og beklædning. Tal med den butik, du handler i – vær ærlig om dit erfaringsniveau, og de kan råde dig.

Hvorhen på skiferie?

Det afhænger i høj grad af temperament og din kunnen på løjperne. Her kan du tale med dit skirejsebureau, og vil du have lidt inspiration, er her et par links til destinationer, vi kan lide til en god og skøn skiferie:

Cervinia i Italien – et lækkert sted for de fleste

Wagrain i Østrig er en klar favorit for mange danskere

Knæk og bræk – og god skiferie!