Typisk dansk ferie

Det bliver skønt at komme lidt væk fra trummerummen her i næste uge. I har ferie, og I skal bare være jer to sammen. Ikke noget med at ræse på arbejde hver morgen. I kan putte. I kan sove længe. I kan gå ture sammen. Ja, I skal bare nyde livet. Forkæle jer selv med nogle gode oplevelser derovre i det jyske. Det er nemlig sådan, at I har lejet et sommerhus tæt ved Hirtshals. Oppe i det nordlige Jylland. Du har altid haft den der drøm om at komme helt op til det nordlige Jylland. Så det er lidt spændende for dig.

Et godt bureau

Som århusianer har du altid hørt om, hvor smukt der er deroppe, men du har faktisk ikke fået taget dig sammen til at besøge området – før nu. Og det skete sådan lidt ved et tilfælde, at i lejede et sommerhus deroppe. Det var i sommers. I var på ferie hjemme i Aarhus. Hos dine forældre. I havde det hyggeligt og besøgte da også hele egnen omkring Aarhus. Men en dag, da du sad med en lokalavis og en ostemad ved køkkenbordet, så du en lille notits i avisen. Den handlede om, at der var et sommerhus til leje via Jacobsens Sommerhuse. Annoncøren beskrev sommerhuset som lille, hyggeligt og perfekt til et par, der bare vil væk fra storbyræset i et par dage. Du ringede op til annoncøren for at høre mere om det lille sommerhus. I fik en god snak om det. Og I blev enige om, at I kunne leje det i en uge her i løbet af efteråret. Der skal betales et lille forskud på lejen. Men resten skal først betales, når I skal rejse derfra igen. En fin ordning.

Styr på det hele

Ejeren af det lille sommerhus til leje sendte dig en mail med en bekræftelse på, at I lejer sommerhuset i en uge. Han skrev også et IBAN-nummer, som forskuddet på lejen skal sættes ind på. Der var tale om et beskedent beløb, så du betalte det med det samme. Skrev tilbage til sommerhusets ejer, at du har indbetalt beløbet på hans konto – og at du bekræfter datoerne, hvor I vil opholde jer i sommerhuset.

Det var så nemt. Og det blev hurtigt glemt. Lige indtil i går, hvor din mobiltelefon lige mindede dig om, at I skal på sommerhusophold i en uge på søndag. Da du fik påmindelsen, var du rigtig glad for, at du dengang i sommers huskede at lægge opholdet ind i din kalender. Det ville jo være lidt klodset at finde et sommerhus til leje, betale for det og så ikke bruge det.

Så er der afgang

Du fortalte din kæreste, at I skal afsted på søndag. Hun havde også glemt alt om det. Men hun er parat. Så: I pakker kufferterne. Du kører lige hen til mekanikeren, som laver et lyntjek på bilen. I er klar til en uges sommerhusophold. Oppe i Nordjylland. Det bliver bare så fedt at komme afsted på søndag. Du ringer ejeren af sommerhuset op og fortæller ham, hvornår I regner med at ankomme, så han kan møde jer og give jer nøglen til sommerhuset.