Bedstemors mobilitet

Min bedstemor bruger rollator. Hun er ret frisk, men har altså en gang imellem mistet sin balance og er faldet. Efter at hun brækkede hoften for et par år siden, fik hun rollatoren. Hun er glad for den og har ingen problemer med selv at gå på indkøb. For nylig har hun så været i butikscenteret igen.

Indkøbstrolley med hjul

Her har hun købt en smart indkøbsvogn med hjul, som hun er ret stolt af. Den er lilla. Hun er ellers ikke den type, der sådan er med på moden. Det gode ved den, er, at den kan kobles til rollatoren, så hun ikke skal bakse med indkøbsposer og rollator på en gang.
Men hun har dog et problem. Hun har svært ved at få indkøbsvognen med op ad trappen op til hendes lejlighed. Det er noget med, at hun ikke kan bruge rollatoren til at trække indkøbsvognen med op. Så vi leder efter en løsning til hende.
Nu har hun jo brugt penge på den smarte indkøbsvogn, og så fungerer det bare ikke for hende. Det er synd.

En kørestolsrampe er nok svaret

Min far og jeg har været på udkig efter en løsning til det problem. Vi har set, at man kan købe sådan nogle kørestolsramper, der kan klappes sammen. Og det ville være ideelt til hende. Især hvis kørestolsrampen ikke er stor, når den klappes sammen. Måske kan man få én, som kan lægges ned i en indkøbsvogn, så den ikke forstyrrer, når hun bevæger sig.

Så lige nu er vi ved at undersøge, om man kan få en rampe, der passer til hendes indkøbsvogn. Vi har bare den udfordring, at vi ikke kender de indvendige mål på den, så det er lidt svært at vurdere. Og nej, vi ringer hende ikke op for at få hende til at måle sin indkøbsvogn. Kørestolsrampen fra https://senior24.dk skal være en overraskelsesgave til hende.